Puritatea si Calitatea, egale ca importanta

De la bun inceput

Inainte de a obtine chiar si o mostra dintr-un ulei esential, aflam mai intai tot ce putem despre fermier, distilator sau furnizor. Le cercetam istoricul, reputatia, dedicarea fata de calitate si fata de standardele industriei, care stau in spatele fiecarei mostre. Abia dupa ce aflam tot ce ne intereseaza, studiem si uleiul in sine.

Uleiurile

Uleiurile esentiale sunt compuse din multi constituenti chimici (de obicei in jur de 100). Exista multi factori care pot afecta compozitia si calitatea unui ulei, incluzand aici locul unde a crescut planta (tara de origine, latitudine, altitudine), solul de provenienta, conditiile de clima, ora din zi si anul in care a fost culeasa, si multi alti parametri din cursul procesului de distilare.

Uleiurile esentiale cu acelasi nume comun, cum ar fi Eucaliptul, Iarba de lamaie (Lemongrass) sau Gaultheria, ar putea proveni de la mai multe specii ale plantei. Altele, cum ar fi Busuiocul, Rozmarinul sau Cimbrul provin de la aceeasi specie dar vin in “chemotipuri” diferite, ceea ce inseamna ca exista diferente semnificative in compozitie de la un chemotip la altul. Toti acesti factori pot influenta atat calitatea cat si efectele terapeutice. Cand stim in cele din urma care este uleiul examinat, putem trece la faza de testare. Testam de obicei 3-5 esantioane de la diferiti furnizori pentru fiecare ulei esential pe care il achizitionam. Chiar si cand cumparam din nou de la acelasi furnizor, testam noua serie de ulei.

Testarea uleiului

Uleiurile esentiale PlantTherapy sunt mai intai testate organoleptic de catre Robert Tisserand, inainte de a fi trimise la o terta parte care le testeaza independent. Robert evalueaza profesional uleiuri esentiale de mai bine de 40 de ani. Testarea organoleptica presupune mirosirea uleiului de pe un tester, in timp - unele caracteristici ale unui ulei nu se releva pana ce uleiul nu s-a evaporat timp de 30 de minute sau chiar mai mult. Testul mai include evaluarea culorii, a consistentei si aspectul general al unui ulei, plus compararea cu ceea ce se intelege printr-un ulei de calitate, aspectul si aroma lui.

Siguranta si folosire eficienta

La PlantTherapy, folosirea sigura si eficienta a unui ulei esential este foarte importanta. Ne dorim clienti bine informati, care sa foloseasca cu incredere uleiurile esentiale in casele lor, impreuna cu cei dragi. Avem in echipa Aromaterapeuti certificati, un blog foarte activ, pagini de produs detaliate si multe altele, toate dedicate educarii si sustinerii clientilor nostri.
Stim cat de important este pentru clientii nostri sa stie exact ceea ce cumpara. De aceea includem numele botanic, metoda de extragere, tara de origine, partea extrasa a plantei, parfumul aromatic si rapoartele GC/MS pentru fiecare pagina de produs a unui ulei esential. Asta iti permite ca si cumparator sa stii exact ceea ce cumperi si sa iei cele mai bune decizii de achizitie pentru tine si familia ta.

Promisiunea lotului specific

Fiecare sticluta de ulei esential pe care o cumperi va avea un cod specific lotului, cod care iti spune din care lot de ulei face parte recipientul. Aceasta informatie este de asemenea legata de raportul de testare pentru fiecare lot de ulei. Poti vedea oricand rapoartele GC/MS pentru fiecare ulei mergand la pagina de produs a uleiului si dand click pe Rapoartele de Test.