De ce sa cumpar Organic?

Despre ce avantaj vorbim? De ce oare sa cumperi organic?


Sincer, vorbim aici despre o alegere pur personala. Unii oameni cumpara exclusiv produse organice, altii o fac doar cand isi permit, iar pe altii, cand vine vorba de alegere, raman indiferenti. De fapt, despre ce este vorba in esenta este ca PlantTherapy vrea sa ofere toate optiunile cand vine vorba despre cumpararea unui produs.

De aceea, si la Sensia, suntem bucurosi sa iti oferim atatea produse cu optiunea de Organic. Fiecare din ele este certificata prin ECOCERT ICO, o organizatie de inspectie si certificare acreditata complet prin NOP (The National Organic Program - Programul National Organic al USA). Iar ECOCERT are niste standarde absolut riguroase, puteti sa ne credeti!

Ce este necesar ca un ulei esential sa primeasca sigiliul de produs Organic?

In primul rand, in intreg procesul de fabricatie, de la plantarea semintei si pana la extragerea uleiului, nu trebuie sa existe deloc implicate Organisme Modificate Genetic (GMO). Solul in care cresc plantele trebuie sa fi fost lipsit de orice substante interzise cu cel putin 3 ani inainte de recoltarea plantelor organice. Si, desigur, este interzisa complet folosirea de pesticide; pentru controlul daunatorilor, al buruienilor si al bolilor, fermierii folosesc mijloace fizice, mecanice si biologice prietenoase cu mediul. Un alt aspect important de luat in considerare este ca aceste plante cresc liber, fara ajutorul fertilizantilor sintetici.
Din aceste motive, si chiar din multe altele, atunci cand cumperi un produs certificat Organic, ajuti de fapt la conservarea biodiversitatii. Acest lucru asigura pastrarea intacta a peisajelor naturale si a ecosistemelor din cadrul acestora, pentru generatiile care vin.
In ambele cazuri - Organic sau nu - PlantTherapy ofera clientilor sai cele mai inalte standarde de puritate in tot ceea ce vinde. Exact din aceasta cauza compania asigura la fiecare lot de uleiuri un Raport GC-MS (GC - Gas Cromatography si MS - Mass Spectrography, tehnici care permit analiza la nivel molecular a componentelor individuale volatile prezente in fiecare ulei), disponibil online, oricand la dispozitia utilizatorilor pentru consultare.

Dar daca a cumpara produse cu eticheta Organic este important pentru tine si pentru familia ta, atunci trebuie sa stii ca se depun multe eforturi pentru a putea avea o paleta larga de uleiuri Certificate Organic de catre USDA (Departamentul pentru Agricultura al SUA), pentru ca tu sa poti alege uleiul preferat si in forma Organica.