Trucuri simple de Sărbători pentru a difuza pasiv uleiuri esențiale

Trucuri simple de Sărbători pentru a difuza pasiv uleiuri esențiale

Angela Borsan

De obicei în această perioadă a anului găsim atâtea arome minunate încât nici nu e de mirare că ai vrea să le ai pe toate în casă pentru a te bucura toată ziulica de ele.

Difuzia pasivă reprezintă un mod fantastic de a folosi uleiurile esențiale, în mod special dacă ai câteva uleiuri dar nu și difuzoare cu nebulizator sau ultrasonice. În plus, sunt atâtea lucruri pe care le poți folosi pentru a difuza pasiv - cele mai multe îți stau probabil la îndemână chiar și acum! O batistă, conuri de brad din curte - chiar și o rolă de hârtie igienică!

Pe măsură ce are loc evaporarea, vei putea să inhalezi moleculele de ulei. Iată alte câteva moduri de a te bucura de difuzia pasivă:

Ornamente de brad difuzoare din lut sau porțelan

Aceste tipuri de ornamente nu sunt destinate doar bradului de Crăciun, ele pot fi folosite de-a lungul întregului an. Poți cumpăra ornamente de la magazinul local de hobby & art sau să le confecționezi chiar tu, având ceva complet unic.

Adaugă câteva picături din uleiul tău esențial și agață ornamenul în orice zonă în care vrei să persiste aroma. Mașina, dressing-ul, o baie - aceste ornamente pot fi atât de versatile pe cât ți-o dorești tu! De asemenea, poți fabrica simple biluțe de lut sau să decupezi forme din lut, apoi să adaugi pe ele ulei ori de câte ori devin uscate.

Pernuțe de bumbac

Folosirea bucăților de bumbac (de orice tip) reprezintă o cale foarte ușoară de a folosi difuzia pasivă în orice moment al zilei! Adaugă doar câteva picături de ulei pe o bucată de bumbac și plasează bucata oriunde vrei ca aroma să fie simțită. La interiorul pernelor, în dulapuri, cuiere sau pantofi urât mirositori — și oriunde ți-ai putea imagina!

Difuzor-bijuterie pentru aromaterapie

Bijuteriile reprezintă un recipient ideal pentru a purta peste tot uleiuri esențiale — și pot fi și un ideal cadou de Crăciun! Cu o capsulă-difuzor te poți bucura de o aromă subtilă chiar și cu o singură picătură de ulei esențial. Când aroma s-a evaporat, adaugă un alt strop. Atât de simplu și de drăguț!

Sensia oferă diferite stiluri de capsule bijuterie marca Plant Therapy și în interiorul fiecăreia se află o bucățică de pâslă pe care se poate pune o picătură de ulei. Pe măsură ce se evaporă, aroma va ajunge la tine. Poți chiar să-ți faci propriile bijuterii folosind ca material lut de modelaj cu uscare la aer.

După ce lutul s-a uscat, adaugă o picătură din uleiul tău favorit, pune-ți bijuteria și iată, ai propria ta bijuterie unică, cu aromaterapie.

Materiale din natură

Ieși afară și adună câteva conuri de brad uscate, frunze, rămurele sau orice crezi că s-ar potrivi! Ca și la afișarea unui săculeț de potpourri, natura este furnizorul ideal de mici comori chiar și în curtea din spatele casei. Le poți aranja într-un bol și să picuri câțiva stropi de uleiuri esențiale pentru a le face să emane mirosuri minunate!
DIY

Adaugă un comentariu

* Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi afisate.