Fantastic Franks - Supertamaia in detaliu

Fantastic Franks - Supertamaia in detaliu

Angela Borsan

Intro

Fantastic Franks (Supertamaie) este un blend cu patru tipuri de Tamaie: Tamaie Carteri, Tamaie Frereana, Tamaie Papyrifera si Tamaie Sacra. Fiecare are calitatile sale aromatice si terapeutice, combinate minunat in acest blend. Efectele profunde pe plan fiziologic si psihic ale Tamaiei au fost de multa vreme recunoscute de catre omenire in traditiile sale religioase, spirituale si culturale. Care are fi cele mai bune parti ale acestui blend?

Scurt istoric, compozitie

Tamaia a fost folosita de catre toate culturile mari ale omenirii: Egiptul antic, Persia, Babilonienii, Iudaismul, Grecii si Romanii au transformat-o in cel mai important ingredient aromatic din timpuri stravechi. A fost arsa in ceremoniile religioase, folosita ca si fumigen, ingredient cosmetic, parfum personal si substanta anti-insecte.
Tamaia este colectata de la mai multe specii de arbore Boswellia, ceea ce inseamna si ca exista mai multe varietati de ulei esential disponibile.
Atunci cand arborele de Boswellia este crestat cu grija, o substanta gumos-rasinoasa se scurge si se transforma incet (se intareste) intr-o guma de culoare portocaliu-maronie care este distilata apoi la aburi pentru a se obtine uleiul esential. Uleiul esential retine toate notele lemnoase, puternice, dulci, ale rasinii din care este extras, desi fiecare varietate are propriul caracter unic.
Mai simplu spus, varietatile de uleiuri de Tamaie sunt ca niste frati si surori, provenind de la aceeasi parinti dar avand fiecare un caracter propriu si fiind fara indoiala diferiti.
Carteri, Frereana si Sacra sunt toate chemotipuri de tip alfa-pinen (chemotipul reprezinta profilul, compozitia chimica a unui ulei esential). Alfa-pinenul este o monoterpena responsabila, asa cum o sugereaza poate si numele, de mirosul de pin din chemotipurile care il compun (dar il regasim, interesant, nu doar la conifere, ci si la Tamai, Chiparos, Rozmarin sau Helichrysum).  Frereana poarta cel mai mic nivel de alfa-pinen si provine din Somalia. In ceea ce priveste Carteri si Sacra, exista inca dispute privind confuzia daca nu este vorba de unul si acelasi ulei cu nume diferite. Sacra contine cel mai mare nivel de alfa-pinen si provine din Oman, in timp ce Carteri nu are un nivel la fel de ridicat de alfa-pinen si provine din Somalia. Iar Papyrifera? Aceasta are un chemotip acetat de octil si vine din Etiopia.


Beneficii

Topic

Daca iti plac uleiurile care stiu sa faca multitasking, adica sunt folosite in mai multe scopuri si aduc beneficii pe mai multe planuri, Fantastic Franks este exact acel tip de blend. In primul rand, este unul din cele mai bune blenduri pentru piele avand proprietati de intinerire si vindecare a acesteia (caracterul de alfa-pinen ajuta la acest lucru, monoterpena fiind considerata ajutatoare pentru piele). Excelent atat pentru pielea patata, cat si pentru rani si zgarieturi minore si pentru pielea cu aspect imbatranit, este de ajuns sa diluezi Fantastic Franks intr-un ulei purtator si sa-l aplici pe fata (dilutie de 1-2%) sau alte parti ale corpului (3-5% dilutie). Actionand ca un delicat factor echilibrant pentru pielea grasa, Tamaia este considerata buna la regenerarea pielii imbatranite, la tinerea la distanta a ridurilor si chiar si la netezirea semnificativa a ridurilor deja existente.


Aromatic

Este important sa retii ca Tamaia a fost dintotdeauna pretuita ca si material de ardere: mii de ani, a fost folosita in ceremoniile religiooase si spirituale. Doar asta si ar fi de ajuns sa te repezi ca sa difuzezi cateva picaturi prin aromadifuzorul tau, indiferent ce ai dori sa obtii. Iata mai jos cateva rezultate la care poti sa ajungi prin difuzare.
Azi apreciem toate speciile de Tamaie pentru proprietatile lor relaxante. Una din cele mai importante actiuni ale sale se leaga de influenta pe care Tamaia o are asupra sistemului nervos, prin abilitatea sa de a relaxa si revitaliza, ceea ce inseamna ca este foarte buna pentru a ajuta la tensiunea nervoasa si la oboseala. Poate fi asadar fi folosita zilnic: poti apela la ea oricand simti agitatie, ingrijorare, atunci cand ai o minte agitata, coplesita de ganduri.
Difuzarea Fantastic Franks inainte sau pe timpul practicilor de meditatie, sau oricand simti nevoia de a reflecta sau a avea timp personal, poate induce senzatia de bine si impacare. Vei putea astfel sa te auto-examinezi spiritual, sa iti revezi cu drag trecutul fiind in acelasi timp in prezent, in echilibru si stabil(a). Se crede ca Tamaia clarifica starea ta de prezenta, de mindfulness, ajutand astfel la (auto)intelegerea ta spirituala.


Amestecuri


Ca de altfel si recipientele de ulei de Tamaie singulare, blendul Fantastic Franks reprezinta o adevarata bucurie si atunci cand il amesteci cu alte uleiuri esentiale. Cu aroma sa curata, calduroasa, condimentata, face pereche buna cu uleiuri esentiale care au miros floral, lemnos, fructat, pamantos si verde. Acest lucru lasa loc pentru experimentare si joaca cu diferite blenduri ca sa gasesti amestecul care iti va placea cu desavarsire.
Poti incerca Fantastic Franks pentru o baie relaxanta si de reintinerire. Poti simplu amesteca 13 picaturi intr-o lingura de gel de dus neparfumat si adauga sub jetul de apa calda. Amestecurile pentru baie pot fi o oportunitate excelenta pentru experimente, doar sa ai grija sa pastrezi proportia de 13 picaturi intr-o lingura pentru a ramane la dilutia sigura de 3%.

Adaugă un comentariu

* Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi afisate.