Lavanda

Lavanda

Angela Borsan

1001 DE INTREBUINTARI ALE ULEIULUI ESENTIAL DE LAVANDA

Lavanda este unul dintre cele mai populare si iubite uleiuri esentiale de pe piata. Ea reprezinta cea mai buna platforma pentru cei care incep sa cunoasca aromaterapia, dar ramane la fel de populara si printre cei mai avansati dintre entuziastii fani ai uleiurilor esentiale. In timp ce este foarte cunoscut pentru aroma sa florala, ierboasa, si pentru beneficiile de relaxare pe care le aduce, acest ulei poate sa faca mult mai mult! Sa parcurgem putin tot ceea ce ne poate oferi acest ulei.

Dar inainte de toate...

Inainte de a vedea ce poate face Lavanda, sa ne uitam putin la fisa de post a acestui ulei esential incredibil. Lavanda de la PlantTherapy, sau Lavanda Angustifolia, este un ulei corpolent, distilat la aburi din inflorescentele plantei de Lavanda. Planta in sine este cultivata in Bulgaria, Spania, Franta sau Grecia. Unul din principalii constituenti chimici ai uleiului esential de Lavanda este Linalolul. Linalolul are un efect calmant asupra mintii si corpului uman si poate ajuta la insomnii. Este un compus intalnit des si la alte uleiuri cu efecte calmante cum ar fi Ho Wood, Petitgrain sau Seminte de Coriandru. Lavanda contine de asemenea si Acetat de Linil, un alt compus cu incredibile efecte calmante si de intarire. Acesti constituenti sunt cei care fac din Uleiul esential de Lavanda un ajutor de nadejde minunat pentru relaxare.

Relaxare si somn

Cand vine vorba de relaxare si somn, Lavanda este una dintre alegerile firesti. Este un parfum foarte popular in produsele de baie si spa pentru relaxare. Si in timp ce isi face treaba cu brio in aceasta zona, rasfatand simturile, este capabila de mult mai multe.

Stress si tensiune

In plus fata de a ajuta la relaxarea generala, Lavanda este buna de avut la indemana pentru zile stresante. Este cunoscuta pentru reducerea stresului si ajuta la ameliorarea senzatiilor de neliniste si tensiune nervoasa. Indiferent ca vorbim de o zi agitata la lucru sau ca viata acasa este un pic haotica, Lavanda poate sari in ajutor. Incearca sa adaugi cateva picaturi de Lavanda, alaturi de cateva picaturi de Bergamota si Melissa intr-un inhalator personal in acele zile in care stii ca stresul va fi prezent.

Meditatie si Mindfulness

Meditatia poate juca un rol important in campania ta de ingrijire personala. Dar nu este intotdeauna usor sa incetinesti motoarele, sa te relaxezi si sa accesezi starea de calm, acolo unde poti practica cel mai bine meditatia. Daca stresul si tensiunea stau in calea practicilor tale de mindfulness, foloseste ulei esential de Lavanda pentru a te ajuta sa calmezi o minte hiperactiva si nervoasa care te agita.

Somn si insomnii

Avand in vedere efectele extraordinare de relaxare ale acestui ulei, nu este de mirare ca face foarte bine somnului. Este un ingredient popular in foarte multe din blendurile PlantTherapy pentru somn, tocmai din acest motiv. Adauga doua picaturi de Lavanda, doua picaturi de Ho Wood (un alt ulei care are o concentratie ridicata de Linalol) si o picatura de Vetiver in difuzorul tau. Incepe sa difuzezi cu 30 de minute inainte de ora culcarii. Astfel, la momentul in care capul tau se va scufunda in perna, aceste uleiuri nu doar ca te vor ajuta sa adormi, dar te vor si mentine adormit. Sau incearca sa-l difuzezi cu Bergamota si Musetel pentru un alt amestec pentru somn foarte eficient.

Pielea si parul

Beneficiile aplicarii topice, pe piele, a Lavandei, fac din aceasta unul dintre cele mai versatile uleiuri esentiale care exista. Si deoarece este foarte delicat, este sigur pentru intreaga familie. Doar dilueaza-l la 2-5% in uleiul tau purtator favorit sau intr-o lotiune neparfumata pentru a te bucura de beneficiile sale relaxante.

Calmarea arsurilor

Cand vine vorba de arsuri, Uleiul esential de Lavanda este unul dintre cele mai bune uleiuri pe care le poti folosi. Indiferent ca vorbim de o arsura minora de la gatit (cu totii ne-am ars mainile pe grila cuptorului la un moment dat) sau de o arsura solara dureroasa, Lavanda poate asigura calmarea durerii, grabind vindecarea si reducand aspectul neplacut al cicatricilor. Pentru un efect si mai bun de calmare, incearca o retea simpla DIY pentru Arsuri solare care combina Lavanda, Tamaia si Helichrysum intr-un Gel de Aloe Vera.

Cicatrici si riduri

Nu este un secret ca ne dorim cu totii sa aratam mai tineri. Atunci cand este adaugat in ritualul zilnic de ingrijire, uleiul esential de Lavanda poate ajuta la reducerea aparitiei ridurilor si a cicatricilor. Poate ajuta chiar si la eliminarea petelor pielii si sa ajute la mentinerea unei epiderme curate. Exista de asemenea un numar mare de uleiuri purtatoare blend pe care le poti folosi in functie de tipul taui de piele. Combina Lavanda cu blendul purtator Clear Complex pentru a ajuta pielea predispusa la acnee sau pielea grasa, combina cu blendul Near Perfection pentru a reduce aparitia semnelor sau a imperfectiunilor pielii sau combina Lavanda cu Younger Glo pentru a reduce din semnele imbatranirii.

Un par extraordinar

Pe langa faptul ca poate face ca pielea ta sa straluceasca din nou, Lavanda poate de asemenea sa ajute la cresterea unui par sanatos, frumos. Atunci cand este adaugata in samponul tau neparfumat, poate ajuta la calmarea unui scalp cu mancarime sau iritat. Iar o piele a scalpului sanatoasa ajuta si sustine foliculii parului, facandu-i mai puternici, ajutandu-te sa obtii acel par sanatos si puternic la care ai sperat mereu.

Adaugă un comentariu

* Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi afisate.