Le iubesti sau le detesti: Cum sa folosesti cele mai puternic mirositoare uleiuri esentiale?

Le iubesti sau le detesti: Cum sa folosesti cele mai puternic mirositoare uleiuri esentiale?

Angela Borsan

Ai citit recenziile unui nou ulei esential si ai decis ca merita sa il incerci. Oamenii l-au laudat pentru cat de minunat miroase, cat de uimitor i-a ajutat sa doarma si pentru atat de multe alte lucruri pe care stii ca le doresti in viata ta. Ce ar putea merge prost? Plasezi comanda, astepti cu nerabdare sosirea acesteia, deschizi ambalajul si simti un miros. Spre disperarea ta, miroase ingrozitor. Nu doar ingrozitor, ci este unul dintre cele mai puternice mirosuri de uleiuri esentiale pe care le-ai adulmecat. Ce faci?

Il iubesti sau il urasti?
Crezi sau nu, exista cateva uleiuri esentiale pe care unii oameni le considera prea puternice. Ele pot fi dominante si greu de folosit. S-ar putea sa te simti blocat(a) cu un ulei esential care nu iti place. Chiar nu e deloc utilizabil? Poti masca putin mirosul folosind un alt ulei? Poti folosi mai putine picaturi? Ei bine, suntem aici pentru a-ti raspunde la unele dintre intrebarile tale si speram sa gasim noi modalitati prin care sa utilizezi cele mai puternic mirositoare uleiuri esentiale pe care pur si simplu nu le poti suporta. La urma urmei, nu doresti sa pierzi avantajele uimitoare pe care le poate oferi un ulei! Iti vom arata cum sa profitii la maximum de aceste uleiuri mai controversate, care poate iti dau batai de cap.

Amestecarea cu alte uleiuri
Desi poate fi greu de crezut, exista intotdeauna ceva de iubit la un ulei, chiar daca are o aroma puternica. Pentru unii, puterea uleiului il face foarte atractiv si minunat. Aceste persoane va vor spune de obicei ca tot ce trebuie sa faci pentru a imbunatati aroma uleiurilor tau este sa il amesteci cu altceva. Intr-adevar, depinde doar de uleiul cu care lucrezi. Daca te confrunti cu dificultati in a decide ce sa amesteci cu uleiurile tale, consulta pagina produsului. Fiecare ulei are o lista de uleiuri cu care se amesteca bine. Aceasta este o resursa la indemana pentru cei care au nevoie doar de putin ajutor atunci cand vor sa amestece, in special cu uleiurile greu de suportat.

Nu judeca un ulei dupa sticla
Cel mai adesea, uleiurile esentiale miros mult mai puternic din sticla decat atunci cand sunt difuzate sau adaugate la un ulei purtator. Din aceasta cauza, este important sa nu renunti la un ulei doar pe baza mirosului direct din sticla. Cand se amesteca cu alte uleiuri sau se amesteca intr-un ulei purtator, este posibil sa descoperi ca este exact ceea ce ai nevoie sau cauti in calatoria ta cu uleiuri esentiale! Poti incerca chiar sa pui o picatura pe o banda pentru testat parfumuri, lasand-o cateva minute si revenind la ea pentru a vedea cum s-a schimbat aroma.

Foloseste mai putine picaturi
O alta tehnica simpla pentru a face uleiurile puternice mai suportabile este utilizarea unei cantitati mai mici. Daca doresti sa difuzezi un amestec de scortisoara si balsam Peru, dar scortisoara este prea puternica, redu cate picaturi utilizezi. Este complet in regula sa folosesti mai putine picaturi decat recomanda difuzorul tau. Un secret pentru difuzarea uleiurilor cu miros puternic este sa incepi cu mai putin si sa cresti intensitatea de acolo. Adauga o picatura din uleiuri puternice in difuzor si vezi cum iti place mirosul. Daca nu este suficient de puternic, adauga o alta picatura. Incepe cu mai putin si pune mai mult numai daca crezi ca este necesar. In cele din urma, vei gasi raportul potrivit pentru tine si vei economisi niste ulei pretios, deoarece nu va trebui sa-l arunci. Poti adauga oricand mai mult ulei, dar din pacate, nu poti scoate uleiul daca ai pus prea mult.

Fa cunostinta cu cei mai rai infractori
Nasul tuturor este diferit. Asadar, exista sanse mari sa nu fii fan al unui produs iubit universal (bine, aproape). Dar apoi exista cateva uleiuri care provoaca un raspuns puternic de la aproape toata lumea ... si fie le iubesti, fie le urasti. Avem un amestec pentru difuzor excelent pentru uleiurile super puternice pe care te lupti sa le folosesti, dar care totusi vrei sa le pastrezi.

 

Vetiver
Vetiverul este un ulei de radacina care este impachetat cu proprietati terapeutice. Parfumul sau puternic de pamant, fum si lemn este placut de bogat pentru unii sau prea puternic pentru altii. Acest ulei puternic este cunoscut pentru capacitatea sa de a promova relaxarea si echilibrul mental. Vetiverul este foarte popular pentru utilizarea inainte de culcare, deoarece ajuta la calmarea mintii.

Amestec difuzor Melt Away Stress
De ce vei avea nevoie:

3 picaturi de Lavanda fina
2 picaturi de Santal indian
1 picatura de Copaiba
1 picatura de Vetiver

 

Scortisoara Cassia
Mirosul puternic de scortisoara Cassia este foarte cald si picant ca scortisoara simpla. Aceasta aroma minunata, cunoscuta in lumea condimentelor, este preferata pentru a crea amestecuri sezoniere care sa aduca sarbatorile in casa. Chiar daca s-ar putea sa miroasa a vacanta ta preferata, o singura picatura are un miros destul de puternic. Dar cand este amestecat cu uleiuri mai moi, poyii folosi acest ulei puternic pentru a crea un mediu deschis si cald.

Amestec difuzor Home Sweet Home
De ce vei avea nevoie:

3 picaturi de Lamaie
2 picaturi de Cardamom
1 picatura de Cuisoare
1 picatura de Scortisoara Cassia

 

Ylang Ylang
Ylang Ylang a fost folosit de secole ca parfum, dar si in ceremoniile religioase pentru mirosul sau bogat si abilitatile sale de ridicare a dispozitiei. Pentru unii, este un ulei floral frumos si dulce, dar altii nu pot trece peste tonurile pudrate. In ciuda mirosului sau, Ylang Ylang are foarte multe utilizari benefice, dar nu se poate nega ca are o aroma puternica cu care poate fi greu de lucrat. Iata un amestec minunat si inaltator pe care il poti incerca.

Amestec difuzor Magnetic
De ce veti avea nevoie:

3 picaturi de Brad Balsamic
2 picaturi de Ylang Ylang
1 picatura de Absolut de Trandafir

 

Portocal amar
Uleiul esential Portocal amar (Petitgrain) este originar din Paraguay si este extras folosind distilarea cu abur din frunzele si crengutele arborelui de portocal amar al Seviliei. Acest ulei are un miros lemnos, proaspat, cu o nota florala, dar pentru unii, tot ceea ce pot mirosi este crengute si iarba (dar nu intr-un mod bun). In ciuda acestui fapt (sau poate din cauza lui), aroma este preferata pentru parfumeria naturala, confortand mintea atunci cand emotiile se dezlantuie si este blanda si eficienta pentru ingrijirea pielii.

Amestec difuzor Sweet Herbal Breeze
De ce vei avea nevoie:

4 picaturi de Manuka
3 picaturi de Bergamota
1 picatura de Portocal amar

 

Musetel albastru
Uleiul nostru esential de Musetel albastru (Blue Tansy) este un ulei de lux care este pretuit si apreciat pentru mirosul sau captivant si proprietatile de curatare si calmare incredibile. Cu o nuanta bogata de albastru luxuriant si un miros dulce si proaspat, Musetelul albastru ofera un sprijin de neegalat pentru o respiratie sanatoasa in timpul sezonului de alergii, ajuta la calmarea pielii tulburate sau iritate si sustine stima de sine, increderea si entuziasmul pe tot parcursul anului. Dar acel parfum dulce poate fi mult prea dulce pentru unii. Sa nu iti fie teama sa-l amesteci cu alte uleiuri, astfel incat sa te poti bucura de beneficii, dar fara tonurile intens de dulci.

Amestec difuzor Free & Clear
De ce vei avea nevoie:

1 picatura de Musetel albastru
3 picaturi de Saro
2 picaturi de Arbore de Camfor
1 picatura de Lamaie
1 picatura de Cedru Atlas

 

Palo Santo
Originar din America de Sud, Palo Santo provine din arborele Palo Santo care se traduce in spaniola prin „lemn sfant”. Dar mirosul curat, lemnos, se aseamana putin cu lemnul dulce care ar putea sa-l faca putin neplacut. Dar beneficiile sale compenseaza. Acest copac sacru a fost folosit de secole pentru proprietatile sale de vindecare si potentialul de a indeparta energia negativa. Datorita compozitiei chimice puternice a acestui ulei, este bine cunoscut pentru abilitatile sale de vindecare, calmare si curatare.

Amestec difuzor Island Tango
De ce vei avea nevoie:

4 picaturi de Grapefruit
3 picaturi de Mandarina
2 picaturi de Palo Santo
1 picatura de Menta creata

 

Patchouli
Parfumul calmant al Patchouli poate ajuta la calmarea sentimentelor de ingrijorare si tensiune nervoasa, fiind partenerul perfect pentru meditatie si yoga, precum si un instrument uimitor pentru somn. Dar daca Patchouli nu este atat de calmant, ci pur si simplu puternic? Acesta poate fi totusi utilizat cu usurinta, astfel incat sa va bucurati in continuare de beneficiile sale. Plus Patchouli este, de asemenea, cunoscut pe scara larga pentru capacitatea sa de a sustine sanatatea pielii si de a reduce aparitia ridurilor, a cicatricilor si a altor pete.

Amestec difuzor Summer Slumber
De ce vei avea nevoie:

4 picaturi de Lavanda
3 picaturi de Molid negru
1 picatura de Patchouli


Ti-au placut aceste idei? Urmareste-ne pe Facebook si Instagram pentru alte sugestii rapide si usoare de folosire a uleiurilor esentiale sau pentru a afla despre cele mai noi reduceri!

Adaugă un comentariu

* Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi afisate.