Sarea amara (Epsom)

Sarea amara (Epsom)

Angela Borsan

Poate ca ai observat pe shopul Sensia ca la mai multe uleiuri si blenduri de uleiuri esentiale, la Modul de utilizare, apare Sarea Epsom ca si ingredient al unor retete simple DIY, in special cand vine vorba de bai calde. Nu intamplator i se mai spune si Sare de baie (sau Sare amara).

Epsom Salt kid bath 

Iata mai jos cateva uleiuri care includ acest ingredient simplu, dar nu inainte de a va spune ca Sarea Epsom (sau, mai complex, Heptahidrat de sulfat de magneziu MgSO4 - 7H2O) este o sare de magneziu utilizată des ca si sare de baie, magneziul fiind foarte răspândit în mediul înconjurător (se dizolvă foarte bine în apă). Combinat cu apa caldă, sulfatul de magneziu are efect decontracturant si de relaxare musculară, restabilind nivelul de magneziu din celule, calmand durerile si crampele musculare, ajutand la buna functionare a musculaturii si la detoxifierea organismului.

Sare de baie Epsom

In combinatie cu uleiul esential de Fructe de Ienupar

Daca petreci ore lungi stand in picioare, o baie de picioare cu o jumatate de cana de sare Epsom, 1 lingurita de ulei purtator, 15 picaturi de Fructe de Ienupar si 15 picaturi de ulei de Menta creata te va face sa te simti minunat. Pune uleiurile esentiale in uleiul purtator si amesteca bine; adauga la sarea Epsom si amesteca totul in apa din lighean.

In combinatie cu blendul de uleiuri esentiale Somn usor (Nighty night)

Adauga 3 picaturi intr-o lingurita de sampon sau gel de dus fara miros si adauga amestecul intr-o baita calda de seara. Daca doresti, poti adauga si o jumatate de cana de sare amara (Epsom salt sau sulfat de magneziu).

In combinatie cu Vreau sa ma las (Let it go)

Vreau sa ma las (Let it go) poate fi un excelent calmant cand il adaugi la baia ta folosind o jumatate de cana de sare Epsom, 30ml de lapte si 3-5 picaturi din acest blend.

In combinatie cu Extractul CO2 de Radacina de Ghimbir

Adauga 1 picatura de Radacina de Ghimbir CO2 si 2 picaturi de Coriandru la 1 lingurita de ulei purtator si la o jumatate de cana de sare Epsom; pune-le intr-o baie calda pentru a stimula circulatia sanguina si pentru o stare generala de bine.

Combinat cu Menta creata

Pentru a ajuta la energizarea corpului si a mintii, adauga 4 picaturi de ulei esential de Menta creata la 30ml de spuma de baie. Adauga acest amestec la o jumatate de cana de sare Epsom si agita solutia rezultata intr-o minunata baie calda si aromatizata.

Combinat cu Musetelul German

Adauga cateva picaturi de Musetel German la 30ml de lapte sau la o lingurita de spumant de baie; adauga acest amestec la o jumatate de cana de sare Epsom si agita totul cu delicatete in apa din cada, pentru o baie calda si relaxanta.

Bai de picioare cu ulei de Menta

Este totodata util ca la sfarsitul unei zile lungi si obositoare sa faci o baie de picioare (intr-un lighean de exemplu): doar adaugi cateva picaturi de Menta la o jumatate de cana de sare Epsom si dizolvi totul in apa calda.

Gasesti pe Sensia Sarea Epsom - la pachet de 500gr.

Adaugă un comentariu

* Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi afisate.