Pe urmele plantelor-sursa: azi, Melaleuca si Ylang Ylang

Pe urmele plantelor-sursa: azi, Melaleuca si Ylang Ylang

Angela Borsan

Daca te-ai intrebat vreodata - caci noi am facut-o - cum arata plantele din care provin uleiurile tale esentiale, ei bine, aceasta serie de articole numita Pe urmele plantelor-sursa exact asta isi propune, sa mearga sa vada cum arata in cadrul lor natural arborii, florile sau ierburile din care se produc mult apreciatele uleiuri esentiale.

Azi iti aratam doi arbori frumosi, pe care i-am intalnit in ianuarie 2019 in Gradina Botanica Regala din Peradeniya, Sri Lanka. Si daca tot esti aici, sa iti spunem cate putin si despre istoricul acestui loc minunat: locul pe care se afla gradina, care are nu mai putin de 61 de hectare si care numara aproximativ 4500 de specii de plante, a fost folosit ca si gradina de relaxare pentru vechii suverani ai Sri Lankai. Regele Kirthi Sri Rajasinghe a proclamat-o Gradina Regala in 1780. 

In 1821 a fost transformata de catre englezi in Gradina Botanica Regala din Peradeniya, cu scopul principal de a introduce pe insula noi specii, de importanta economica. Pe langa aceasta, Gradina a jucat si un rol foarte important in dezvoltarea agriculturii de plantatie in Sri Lanka. Altitudinea la care se afla Gradina Botanica este de 487.68 metri deasupra nivelului marii. 

La ora actuala, Gradina joaca un rol important in conservarea plantelor si in educarea oamenilor despre mediul vegetal, contribuind la dezvoltarea economica si la constientizarea problemelor de mediu ale insulei. 

Arborele de ceai - Melaleuca

Melaleuca tree, Gradina Botanica Regala, Sri Lanka, 2019

Ylang Ylang

Arbore Ylang Ylang, Gradina Botanica Regala , Sri Lanka, 2019

Adaugă un comentariu

* Comentariile trebuie aprobate inainte de a fi afisate.